Categories
Livestream Videoproductie

Knottenwol.nl

Over Knotten

Knotten is een wolwinkel in Delft, met een grote webwinkel: knottenwol.nl Eigenaresse Francis verkoopt al 9 jaar wol en katoen van topmerk Lana Grossa, en verovert daarmee sinds kort ook de Duitse en Belgische markt. Het belangrijkste ‘unique selling point’ is het aanbod complete haak- en breipakketten met patroonomschrijvingen. Zo kunnen klanten direct een nieuwe stola, muts of trui maken, ontworpen door de ‘Knotjes’.

Over de producties

Sammy is als videomaker in dienst bij Knotten. Wat begon als enkele losse brei- en haaktutorials is uitgegroeid tot een videoserie met de naam Knotten Connects. Ten tijde van de corona pandemie leggen de ‘Knotjes’ online de verbinding met de klant in livestreams, behind-the-scenes vlogs, productvideo’s en gezamenlijke handwerkprojecten.

Knotten Connects Live

Elke donderdagochtend prestenteren twee ‘Knotjes’ live op Facebook het brei- en haaknieuws uit de winkel. Gemiddeld 150 trouwe kijkers genieten van een half uurtje gezelligheid, inspiratie en passie. Sammy zet de livestream op met draadloos geluid, werkt als cameraman en houdt de presentatoren op de hoogte van reacties uit het publiek. Knotten Connects Live faciliteert verkoper-klant interactie en verhoogt winkel-betrokkenheid.

Standaard uitzending vanuit het Knotten Kantoor achter de winkel
Knotten Connects Inside

In een webwinkel mist veelal de interactie tussen de klant en verkoper die in een fysieke winkel wel plaatsvindt. Om de klanten een beeld te geven van de mensen achter Knotten wordt af en toe een behind-the-scenes vlog gemaakt om een teamlid voor te stellen. Knotten Connects Inside genereert begrip en verbondenheid voor de winkel.

https://youtu.be/RfHQAwzQNyU
Maak kennis met medewerkster Annemiek
Knotten Connects Spotlight

Naar aanleiding van Knotten Connects Live uitzending wordt één product verder belicht. In een gezellige setting en op informele wijze vertellen de Knotjes van alles over nieuwe originele Knotten Designs. Knotten Connects Spotlight vergroot de interesse in specifieke producten en verhoogt zo verkoopcijfers.

Spotlight op het nieuwe Happy Thoughts vest
Knotten Connects Knit A-Long

Al jaren zijn Knit A-Long en Crochet A-Long projecten een succes in de handwerkwereld. Tientallen klanten haken of breien tegelijkertijd hetzelfde project. Met wekelijks nieuwe patroonomschrijvingen en begeleidende tutorials wordt stap voor stap een product opgebouwd. Knotten Connects KAL creëert een gevoel van saamhorigheid en teamwork, en verbetert zo winkel-betrokkenheid.

Tutorial voor het breien van een sjaal