Categories
Videoproductie

Delft Chamber Music Festival

Over het festival

Het Delft Chamber Music Festival is een jaarlijks terugkerend evenement van wereldformaat. Internationale topmusici brengen prachtige klassieke muziek naar het historische decor van Delft en omstreken (denk aan de Markt, de Oude Kerk en het Prinsenhof). In de zomer van 2019 lag het festival in handen van artistiek leider Thomas Oliemans, een befaamd bariton. Hij programmeerde 10 dagen aan uiteenlopende concerten rondom het thema Orpheus

Over de aftermovie

Gedurende de 10 dagen filmde Sammy talloze concerten, van middeleeuwse liederen tot Spaanse salsa, van kinderopera tot amateurorkest. Dit alles werd verwerkt in één aftermovie die in 3 minuten het hele festival presenteert. Op de achtergrond klinkt het muziekstuk Schubert Octet in F, D, dat bij het slotconcert werd opgevoerd, en de scènes en de overgangen in de video begeleidt.

Over de teasers

Al tijdens het festival werden enkele korte ‘teaser’ video’s gepubliceerd. Deze gaven een voorproefje van bepaalde concerten en dienden zo de laatste kaarten uit te verkopen. Daartoe heeft Sammy meerdere repetities een interview met de artistiek leider bijgewoond en vastgelegd.

Teaser Hommage aan Harry Bannink
Programmeur Thomas Oliemans wordt met componist Wijnand van Klaveren geïnterviewd over het concert ‘Hommage aan Harry Bannink’, een uniek optreden met muziek van de meester zelf en zijn inspiratiebronnen.
Teaser Notturno, Orpheus na de onderwereld
In de donkere zaal van Lijm & Cultuur worden beeld en geluid samengebracht. Onder leiding van regisseur Klaus Bertisch wordt de muziek van het strijkkwartet en bariton gedecoreerd door een fotoreportage van Ruben Terlou.
Teaser Willem, de opera
Een groep basisschoolleerlingen repeteert meerdere ochtenden voor een kinderopera over het leven van Willem van Oranje. Ze leren zingen, dansen en spelen onder begeleiding van acteur Ton Meijer en sopraan Marijje van Stralen.

Over de trailers

Lang na het festival werden 3 gerichte ‘trailer’ video’s gemonteerd ter promotie van volgende edities van het DCMF. Elke video belicht een karakteristiek en wederkerend onderdeel van het festivalprogramma.

Trailer Marktconcert
Honderden Delftenaren komen bijeen op het grote plein voor de Nieuwe Kerk voor het gratis Marktconcert. Klassieke musici laten hun kunsten zien aan een breed publiek.
Trailer Jong Talent Route
Verschillende jonge musici treden op in verschillende locaties in Delft. Aan een roulerend publiek en in een prachtig decor vertonen zij hun talent.
Trailer Stoelendansconcerten
Publiek beweegt zich per fiets in groepen langs dorpen rondom Delft, om in kerkjes te genieten van uiteenlopende optredens. De geprezen combinatie van een fietstocht en kamermuziek wordt afgesloten met concert en maaltijd in Schipluiden.