Toneelvoorstelling: Wie is de Dader?

 

Over de voorstelling

Elk jaar zetten eerste- en tweedejaars van het Revius Lyceum in Doorn een toneelvoorstelling op de planken. In 2016 schreven de leerlingen zelf een stuk, een detective waarin een team rechercheurs op zoek gingen naar de waarheid achter de moord op de barones. Wie is de Dader?

Als ouderejaars begeleider en souffleur was ik erg betrokken bij het proces, en wilde de kinderen na afloop iets geven. Omdat niet alle vrienden en familieleden de opvoering konden bijwonen, heb ik een aftermovie gemaakt waarop de hele voorstelling is terug te zien. Zo konden ook alle spelers hun prestatie terugkijken.

Over de evenementenfilm

In de aftermovie wisselen twee standpunten elkaar af. Het overal-shot is gemaakt door een professionele tv-camera, die ik mocht lenen van een ouder van één van de spelers. Het tweede shot geeft beeld van het podium vanaf een andere hoek, en laat extra details zien.

De montage is gedaan in Adobe Premiere Pro, waarin ik intro- en outrotitels toevoegde. Op deze pagina ziet u een selectie van shots uit de volledige aftermovie, die bijna anderhalf uur duurt. Mocht u interesse hebben in het bekijken van de volledige film, kunt u gerust contact opnemen via hey@sammyproductions.nl.

Joris Dietz, de man achter Sammy, ontwierp ook de programmaboekjes met personageomschrijvingen. Deze is te vinden op www.dietzdesign.nl.