Gouden Soeplepel

 

Over de wedstrijd

De Gouden Soeplepel is een initiatief van Anne-Marie Zwanink, tevens oprichter van Samen Soepen, een organisatie die maandelijks gezamenlijke eetavonden verzorgt in dorpen op de Utrechtse Heuvelrug. In januari 2018 werd daar echter een wedstrijd-element ingebracht door een verkiezing voor beste soep van de gemeente te houden. 24 soepen, gekookt door particulieren, organisaties en politieke partijen uit de gemeente, werden beoordeeld door het publiek en een kritische jury. Uiteindelijk reikte Janny van der Heijden, bekend jurylid van Heel Holland Bakt, de Gouden Soeplepel uit aan de soep met de beste smaak, én het beste verhaal. Doel van de middag was namelijk ook om de verhalen op de Utrechtse Heuvelrug te vertellen en te horen. Het was een zeer geslaagd en gezellig evenement!

Over de evenementenfilms

Direct na de wedstrijdavond op vrijdag monteerde Sammy een korte teaservideo die een sfeerimpressie van de middag geeft. In één minuut komen de deelnemers, hun soepen, het publiek en de jury in beeld. 

Belangrijker echter is de uitgebreide aftermovie van het evenement, waarin met name de verhalen achter de soepen worden verteld. Alle deelnemers kregen de kans in één minuut hun beweegreden of boodschap toe te lichten en het publiek te overtuigen op hen te stemmen. De mooiste citaten uit deze pitches worden snel afgewisseld met sfeerbeelden van genietende mensen, en de winnaars van de avond werden extra lang in beeld gebracht.