Delft Chamber Music Festival

Over het festival

Het Delft Chamber Music Festival is een jaarlijks terugkerend evenement van wereldformaat. Internationale topmusici brengen prachtige klassieke muziek naar het historische decor van Delft en omstreken (denk aan de Markt, de Oude Kerk en het Prinsenhof). In de zomer van 2019 lag het festival in handen van artistiek leider Thomas Oliemans, een befaamd bariton. Hij programmeerde 10 dagen aan uiteenlopende concerten rondom het thema Orpheus

Over de evenementenfilms

Voordat het festival van start ging werd er al hevig gemusiceerd op repetities die Sammy bijwoonde. Hij produceerde drie korte ‘teaser’ filmpjes om enkele concerten nog extra te promoten (hieronder).

Gedurende de 10 dagen daarop filmde Sammy talloze concerten, van middeleeuwse liederen tot Spaanse salsa, van kinderopera tot amateurorkest. Dit alles werd verwerkt in één aftermovie die in 3 minuten het hele festival presenteert (hierboven).

Teaser Hommage aan Harry Bannink

Programmeur Thomas Oliemans wordt met componist Wijnand van Klaveren geïnterviewd over het concert ‘Hommage aan Harry Bannink’, een uniek optreden met muziek van de meester zelf en zijn inspiratiebronnen.

Teaser Notturno 2

In de donkere zaal van Lijm & Cultuur worden beeld en geluid samengebracht. Onder leiding van regisseur Klaus Bertisch wordt de muziek van het strijkkwartet en bariton gedecoreerd door een fotoreportage van Ruben Terlou.

Teaser Willem, de opera

Een groep basisschool kinderen werken enkele ochtenden met acteur Ton Meijer en sopraan Marijje van . aan een heuze opera over vrijheid en het leven van Willem van Oranje.